Gizlilik Sözleşmesi

Son Güncelleme: 21 Ağustos 2018

BiSoru Gizlilik Sözleşmesi’ne hoş geldiniz. Zaman ayırıp tamamını okumanızı önemle rica ederiz.

Gizlilik Sözleşmesi’ni mobil uygulamamız veya internet sitemiz http://www.bisoru.app (“BiSoru”) adresini kullanırken Tubu Arge Anonim Şirketi’ne (“şirketimi”) sağlayacağınız kişisel verilerinizin kullanımı ve korunması hakkında sizi aydınlatmak amacıyla oluşturduk.

BiSoru, kimliğinizi doğrudan ortaya çıkarabilecek bilgileri mümkün olduğunca az seviyede almaya çalışır ve diğer kullanıcılara karşı kimliğinizin gizli kalmasına özen gösterir. Buna rağmen bazı bilgilerinizi bize güvenerek bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz ve bu güvenin devam etmesi için elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi isteriz. Bunun için öncelikle sizden ne tür bilgiler topluyoruz, bunları neden topluyoruz, nasıl kullanıyoruz ve isterseniz hangi bilgilerinizi nasıl silebilirsiniz bunları anlamanızı istiyoruz.

Gizlilik Sözleşme’miz, 6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu (“kvkk”) kapsamındaki gereklilikler çerçevesinde oluşturulmuştur.

Kişisel verilerinizi, kvkk, 5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki kanunu, 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanunu ve 5237 sayılı türk ceza kanunu başta olmak üzere ilgili diğer mevzuat kapsamındaki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla bu gizlilik sözleşmesine ve kvkk’ya uygun olacak şekilde işliyoruz.

BÖLÜMLER

  1. BİZ KİMİZ
  2. GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ’NİN GEÇERLİ OLDUĞU YERLER
  3. TOPLADIĞIMIZ BİLGİLER
  4. ÇEREZLER VE DİĞER VERİ TOPLAMA TEKNOLOJİLERİ
  5. BİLGİLERİNİZİ NEDEN ALIYORUZ
  6. BİLGİLERİNİZİ KİMLE VE NASIL PAYLAŞIYORUZ
  7. SINIR ÖTESİ BİLGİ TRANSFERLERİ
  8. HAKLARINIZ
  9. BİLGİLERİNİZİ NASIL KORUYORUZ
  10. BİLGİLERİNİZİ NE KADAR SÜRE TUTUYORUZ
  11. ÇOCUK HAKLARI İHLALİ VE KULLANIM İÇİN YAŞ SINIRI
  12. GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ’NİN DEĞİŞİMİ
  13. İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

 

1. BİZ KİMİZ

Bu Gizlilik Sözleşmesi kapsamında bilgilerinizden sorumlu olan şirket (“veri sorumlusu” ve “şirketimiz”):


TUBU ARGE ANONİM ŞİRKETİ

GOSB Teknopark

Kemal Nehrezoğlu Cad.

Hibrid 1 Bina Kuluçka Merkezi No:3

Gebze/Kocaeli, 41480

Türkiye

  1. GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ’NİN GEÇERLİ OLDUĞU YERLER

Bu Gizlilik Sözleşmesi, TUBU ARGE ANONİM ŞİRKETİ’nin BiSoru markası altında yönettiği internet siteleri, mobil cihaz uygulamaları, etkinlikler ve diğer servislerinde geçerlidir. Gizlilik Sözleşmesi’nin kolay anlaşılır olması için, buradan itibaren bunların tümünü kısaca “hizmetlerimiz” şeklinde ifade edeceğiz. Gizlilik Sözlemesi’nin nerelerde geçerli olduğunu daha kolay anlamanız için bu sözleşmenin geçerli olduğu tüm hizmetlerimize sizi bu sözleşmeye yönlendiren Gizlilik Sözleşmesi linki koyduk.

Eğer bazı hizmetlerimiz bundan farklı bir gizlilik sözleşmesi içeriyorsa, bu durumda bu Gizlilik Sözleşmesi değil, o hizmette belirtilen gizlilik sözleşmesi geçerlidir.

 

3. TOPLADIĞIMIZ BİLGİLER

Öncelikle şunu bilmenizi isteriz ki, size daha iyi bir hizmet verebilmek amacıyla bazı bilgilerinizi almaya mecburuz. Mecbur olmadıkça bilgilerinizi almamaya özen gösteriyoruz. Yaş, cinsiyet ve konum gibi bilgilerinizi sizlere daha uygun sorular görüntüleyebilmek için tutuyoruz. Paylaşılan soruları, cevapları ve görselleri ise uygunsuz içerikleri kaldırmak için tutuyoruz. Bunlar dışında bazı diğer bilgileri uygunsuz içerik paylaşan kötü niyetli kullanıcıları engelleyip kvkk kanunu çerçevesinde zorunlu olduğumuz durumlarda yetkililere yardımcı olabilmek adına tutuyoruz. Aşağıda daha detaylı olarak hangi bilgileri tuttuğumuzu görebilirsiniz. 

Bizimle paylaştığınız bilgiler

Hizmetlerimizi kullandığınızda bize aşağıdaki bilgileri kendi isteğinizle vermiş oluyorsunuz. Bunlar:

  • BiSoru’daki “Hemen Başla” tuşuna bastığınız anda sizden uygulamaya giriş yapabilmeniz ve sizin kimliğiniz anonim kalarak sistemin düzgün çalışması için gereken bazı bilgileri alırız. Bunun için öncelikle telefonunuzun kimlik numarasını alıyoruz. Sistemimiz her cihaz bir hesap olacak şekilde tasarlanmıştır. Sorduğunuz soruları, cevaplarınızı, hak ettiğiniz parayı sadece bu cihaz üzerinden görebilirsiniz. Kısacası uygulama içerisindeki tüm geçmiş kullanımınızı bu cihaz kimlik numarası altında depoluyoruz.
  • “Hemen Başla” tuşuna bastığınız anda aldığımız diğer bilgiler telefon modeli, IP adresi, işletim sisteminizin versiyonu, operatör bilginiz (bulunduğunuz ülkeyi anlayıp oradaki soruları göstermek için), yaşınız ve cinsiyetinizdir. Bu bilgileri ne için kullandığımızı 5. kısımdaki Bilgilerinizi Nasıl Kullanıyoruz başlığı altında detaylı olarak okuyabilirsiniz.
  • Hesabınızı oluşturduktan sonra da bizimle bazı bilgiler paylaşmanız mümkün. BiSoru’da diğer kullanıcılara sorduğunuz soruları, cevapları, sorulara eklediğiniz görselleri ve sonuçları sistemimizde tutuyoruz. Aynı zamanda başkalarının sorularına verdiğiniz cevapları da topluyoruz. Soru sorarken fotoğraf veya video ekleyebilmeniz için bize cihazınızın kamerasına ve fotoğraf ve video albümlerinize erişim izni vermeniz gerekiyor. Fakat şunu bilmenizi isteriz ki bu durumda fotoğraf albümünüzdeki tüm fotoğrafları sistemimize yüklemiyoruz ve kamerayı sizin haberiniz olmadığı anlarda kullanmıyoruz. BiSoru’da “Soru Sor” özelliğini kullanırken sorunuza fotoğraf veya video eklemek istediğinizde sadece sizin seçtiğiniz fotoğrafı veya video’yu sistemimize yüklüyoruz. Aynı şekilde kamerayı da “Soru Sor” özelliğini kullanırken fotoğraf veya video çekip soruya eklemek için açarsanız kamerayı kullanıyoruz.
  • BiSoru’da soru sordukça para kazanmanız mümkün. Hesabınızdaki parayı çekebilmek için bizimle paranın yatmasını istediğiniz banka hesabına ait IBAN numarasını ve hesabın ait olduğu kişinin ismini ve soyadını paylaşmanız gerekiyor. Ödeme talebinde bulunulan hesapların bilgilerini ve ödenen miktarları kendi muhasebe hesaplarımızın takibi için, paranın gönderildiğine emin olmak için ve yasadışı durumlarda yetkililere yardımcı olabilmek için veri tabanımızda saklıyoruz.
  • Ücretli aboneliklerimizden (subscription) birine kayıt olmak isterseniz veya BiSoru içerisinde satılan sanal ürünleri satın almak isterseniz bizimle ve bizim aracı olarak kullandığımız ödeme hizmetini sağlayan şirketle bazı ödeme bilgilerinizi paylaşmanız gerekebilir. Bu bilgiler kredi kartı, banka (debit) kartı veya diğer finansal bilgiler olabilir.
  • Eğer yaptığımız anketlerden veya odak grubu (focus group) çalışmalarından birine katılırsanız, bizimle paylaştığınız görüşlerinizi ve cevaplarınızı sistemimizde tutabiliriz.
  • Bizim yaptığımız etkinliklere, yarışmalara veya promosyonlara katılım gerçekleştirirseniz, buralara kayıt yapmak için paylaştığınız bilgileri toplayıp saklayabiliriz.
  • Müşteri hizmetimizle irtibata geçtiğinizde, burada bizimle paylaştığınız bilgileri size daha yüksek kalitede hizmet verebilmek için saklayabiliriz.
  • Eğer BiSoru üzerinden bizim diğer platformlar üzerinden diğer kişilerle (örneğin arkadaşlarınızla) iletişime geçmemizi isteyen “Uygulamayı Paylaş” veya “Soruyu Paylaş” gibi özellikleri kullanırsanız, bu kişiler uygulamayı indirip “Hemen Başla” ‘ya bastığı an sizin sayenizde olduğu bilgisini tutarız. Bunu hem size daha iyi hizmet vermek için analiz sebebiyle tutarız hem de BiSoru içerisinde size ve bu kişilere çeşitli ödüller vermek için tutarız.

Diğerlerinden topladığımız bilgiler

Bize direk verdiğiniz bilgilere ek olarak, diğerlerinden sizinle ilgili bilgiler toplayabiliriz. Bunlar:

  • Diğer Kullanıcılar
    Diğer kullanıcılar bize sizinle ilgili bilgi verebilir. Örneğin bir kullanıcı sizin hakkınızda bize bir şikayet email’i atabilir veya paylaştığınız bir sorudaki görselin veya içeriğin uygunsuz olduğunu bize bildirebilir.
  • Diğer Ortaklar
    Sizinle ilgili bazı bilgileri ortaklarımızdan alabiliriz. Örneğin sosyal medyada reklam kampanyaları yapabiliriz. Siz burada bir reklamımıza tıklayıp BiSoru’yu indirirseniz veya web sitemizi açarsanız bu bilgiyi sistemimizde tutabiliriz. (Bunu hangi reklam kampanyalarımızın daha başarılı olduğunu anlamak için yapıyoruz)

Hizmetlerimizi kullanırken topladığımız bilgiler

Hizmetlerimizi kullanırken hangi özellikleri kullandığınızı, bunları nasıl kullandığınızı ve hangi cihazı kullanarak bunu sağladığınızı gösteren bilgileri topluyoruz. Daha detaylı bilgi için:

  • Kullanım Bilgisi
    Hizmetlerimizi kullanırken buralardaki hareketleriniz hakkında bilgi toplarız. BiSoru’daki özellikleri nasıl, hangi sıklıkla ve hangi amaçla kullanıyorsunuz bunları anlamaya çalışırız. (Örn. giriş yaptığınız tarih ve saat, hangi tuşları ve özellikleri kullanıyorsunuz, nelere tıklıyorsunuz, ne tür ve ne sıklıkla sorular soruyorsunuz, ne tür sorular cevaplıyorsunuz, hangi reklama tıklayıp uygulamayı indirdiniz, arkadaşlarınızı davet ediyor musunuz, arkadaşlarınızla soru paylaşıyor musunuz gibi) Aynı zamanda diğer kullanıcılarla etkileşiminizi ölçmek için kullanırız. (Örn. sizin davetinizle gelen kullanıcılar kimler, bu kullanıcılarla benzer amaçlarla mı kullanıyorsunuz, kimlerin sorularını beğeniyorsunuz vb.).
  • Cihaz Bilgisi
    Cihazınızla ilgili bilgileri toplayabiliriz:
    • donanım ve yazılım bilgileriniz; örneğin IP adresi, cihaz kimlik numarası (device ID) ve modeli, cihaz özellikleri ve uygulama ayarları ve özellikleri, uygulamadaki olabilecek yazılım hataları (crashes), reklam kimlik numaraları (advertising IDs) (örneğin Google’ın AAID’si ve Apple'ın IDFA’sı, bunların ikisi de rasgele oluşturulan sayılardır ve cihazınızın ayarlar bölümünden sıfırlayabilirsiniz), internet tarayıcısı tipi, versiyon ve dil, işletim sistemi, zaman kuşağı, çerezler ve diğer benzer teknolojiler sayesinde cihazınızı ve tarayıcınızı belirleyebilecek tanımlayıcılar (örn. IMEI/UDID ve MAC adresi);
    • kablosuz ağ veya mobil ağ bağlantınızla ilgili bilgiler. Örneğin hizmet sağlayıcınız ve sinyal gücünüz.
  • İzin Vermeniz Halinde Diğer Bilgiler
    İzin vermeniz halinde tam lokasyonunuzu (tam koordinatlarınızı) alabiliriz. Size sormadan bunu almayız. Kullandığınız hizmetimiz hangisiyse bu soru karşınıza orada çıkar. Lokasyon alma metodumuz kullandığınız hizmetimize ve cihaza göre farklılık gösterebilir. Bunu GPS, Bluetooh veya Wi-Fi bağlantı bilgileri aracılığıyla sağlayabiliriz. Lokasyon almamıza izin vermeniz halinde bu işlem siz hizmetimizi kullanırken arka planda gerçekleşebilir.

Benzer şekilde, eğer fotoğraf albümü ve kamera kullanımına izin verirseniz, hizmetimiz üzerinden paylaşmak istediğiniz fotoğraf veya video’yu sistemimize yükleyebilirsiniz.

4. ÇEREZLER VE DİĞER VERİ TOPLAMA TEKNOLOJİLERİ

Biz ve servislerini kullandığımız diğer ortaklarımız hizmetlerimizin kullanımı sırasında çerez ve benzeri teknolojileri kullanabilirler (örneğin, “web beacon” ve “pixels”). Böylelikle hizmetlerimizi kullanırken sizi ve cihazlarınızı tanıyabiliriz. Bunları farklı durumlarda da kullanırız (Örneğin kim olduğunuzu doğrularken, tercihlerinizi ve ayarlarınızı hatırlarken, site ve uygulamamızdaki trafiği ve trendleri analiz ederken, reklam kampanyalarımız etkinliğini ölçerken, sizin sosyal medya paylaşımı vb. özellikleri kullanmanızı sağlarken). Bu teknolojilerle ilgili ayarlara internet tarayıcınızın veya erişim sağladığınız benzer araçların ayarlar kısmından ulaşabilirsiniz.

Bazı internet tarayıcıları (Safari, Internet Explorer, Firefox ve Chrome da dahil olmak üzere) “Do Not Track” yani “Takip Etme” özelliğine sahiptir (“DNT”). Bu özellik, ilgili web sitesine kullanıcının hareketlerinin takip edilmesini istemediğini söyler. Eğer DNT sinyaline duyarlı bir web sitesi DNT sinyali alırsa, internet tarayıcısı bu sitenin kullanıcıdan bazı bilgileri almasını engelleyebilir. Tüm tarayıcılar belli bir DNT seçeneği sunmazlar. DNT sinyalleri tek tip değildir. Bu sebeple bir çok işletme, BiSoru da dahil olmak üzere, henüz DNT sinyallerine cevap vermemektedir.

 

5. BİLGİLERİNİZİ NEDEN ALIYORUZ

Bilgilerinizi kullanmamızın ana sebebi hizmetlerimizi kullanabilmenizi sağlamak ve onları daha iyi hale getirmektir. Buna ek olarak, topladığımız bilgileri sizlere daha güvenli bir platform sağlamak ve ilginizi çekebilecek soruları, para kazanabileceğiniz sponsorlu soruları ve belli bir hedef kitleye sorulmuş soruları öncelikli olarak görmenizi sağlamak için kullanıyoruz. Bilgilerinizi neden aldığımızı daha detaylı örnekleri ile aşağıda okuyabilirsiniz.

Cihazınızdaki hesabınızı yönetebilmeniz ve hizmetlerimizi kullanabilmeniz için

  • Her cihaz 1 hesaptır ve hesabınızda daha önceki kullanımlara ait yaptığınız çeşitli işlemleri görebilmeniz için (Örn: Kaç soru sordunuz, hangi soruları sordunuz, daha önce cevapladığınız sorular, kazandığınız para vb.).
  • Size kullanıcı desteği sağlayabilmek ve sorun yaşadığınızda çözüm sağlamak için
  • Kazandığınız parayı çekebilmeniz veya ücretli hizmetlerimizden faydalanabilmeniz için
  • Ücret verip aldığınız hizmetleri hesabınıza tanımlayabilmek için (böylece uygulamayı her açışınızda daha önceden aldığınız ürünü tekrar satın almanız gerekmez)
  • Hizmetlerimiz hakkında sizi bilgilendirebilmek için
  • 18 yaşından küçükleri uygulamaya almamak için
  • Dostlarınıza uygulamayı indirttiğinizde size ödül verebilmek için

Diğer kullanıcılarla etkileşim için

  • Profilinizi (yaş, cinsiyet, lokasyonunuzu) göz önünde bulundurarak size daha uygun soruları göstermek için
  • Ücretli abonelik veya ücretli soru satın aldığınızda sorunuzu sadece kendi belirlediğiniz yaş, cinsiyet ve/veya şehirdeki kişilere sorabilmeniz için

Uygulama içi geçmişinizi başka bir cihaza aktarabilmek için

  • Bir hesap aynı anda birden fazla cihazda mevcut olamaz. Dilerseniz yeni bir cihaz aldığınızda eski cihazınızda bulunan hesabınızı yeni cihazınıza bizimle iletişime geçmeniz halinde aktarabiliriz.
  • Bir kullanıcı birden falza cihazdan sisteme yeni bir kullanıcı olarak dahil olamaz.İlk para talebinde bulunduğu kullanıcı adi , IBAN numarası ve Hesap Adı baz alınır. Bu durumda para talebinde bulunmuş olsa bile, kullanım şartlarını bozacağı için ödemesi kendisine gerçekleştirilmez.

Size yeni BiSoru hizmetleri sağlamak için

  • Yeni BiSoru özellikleri çıkınca profilinizde bunları etkinleştirmek için (Örneğin 50 den fazla soru soran kişilere fazladan soru hakkı verebiliriz veya onlara özel yeni özellikler ekleyebiliriz)
  • Yeni uygulamaları BiSoru’daki hesabınızla birleştirebilmek için (Örneğin BiSoru yurt dışı için farklı bir isimle çıkarsa o uygulamayı indirdiğinizde onları BiSoru hesabınızla kullanıp farklı ülkelerden insanlara soru sorabilmek için)

Size özel teklifler ve reklamlar gösterebilmemiz için

  • Size özel yarışmalar, indirimler, ödüller vb. fırsat teklifleri verebilmemiz için
  • İlgi alanlarınızı anlayıp size özel reklamlar çıkarabilmemiz için

Hizmetlerimizi geliştirebilmemiz ve daha iyi hizmetler sağlayabilmemiz için

  • Belirlediğimiz kullanıcı kitlelerine odak grubu ve anket çalışmaları yapabilmek için
  • Kullanıcı davranışları üzerine analizler ve araştırmalar yaparak hizmetlerimizde değişiklik ve yenilikler yapabilmek için (örneğin BiSoru görsel tasarımlarını değiştirebiliriz veya sorulara video eklemek gibi yepyeni özellikler ekleyebiliriz)
  • Yeni özellikler ve hizmetler geliştirmek için (örneğin soruları ilgi alanlarına göre başlıklara ayırabiliriz veya kullanıcılar arası chat özelliği getirebiliriz).

Yasadışı veya uygunsuz içerikleri ve bunları paylaşanları tespit edip engellemek için

  • Uygunsuz veya yasadışı görselleri tespit edip engellemek için
  • Bu tip paylaşımları analiz edip yaşanmadan önüne geçmenin yollarını bulmak için
  • Bu tip paylaşımları yapan cihazların bilgilerini tutup uygulamaya tekrar girmelerini engellemek için

Yasal yükümlülükler için

  • Kvkk gibi yasal yükümlülüklere uymak için
  • Kanun dışı paylaşımlarda yetkililere yardımcı olabilmek için
  • Kendi haklarımızı korumak için (örneğin Hizmet Koşulları’mızı kabul ettirerek kendi haklarımızı art niyetli kişilerden koruyoruz)

6. BİLGİLERİNİZİ KİMLE VE NASIL PAYLAŞIYORUZ

Bizim öncelikli hedefimiz sizin kimliğinizin gizli kalması olduğu için diğer kullanıcılar sizin kimliğinizi siz istemediğiniz sürece bilemez. Siz BiSoru’da hangi soruyu sordunuz, hangi cevapları verdiniz, ne kadar para kazandınız gibi bilgilerinizi diğer kullanıcılarla paylaşmayız.

Sizle ilgili bazı bilgileri işletme ortaklarımızla, hizmet sağlayıcılarımızla ve zorunlu hallerde hukuki yetkililerle paylaşabiliriz. Aşağıdaki bilgileri okuyarak bilgilerinizi kimle ve nasıl paylaştığımızla ilgili daha fazla detay öğrenebilirsiniz.

·       Diğer kullanıcılar ile

Diğer kullanıcılar sizin sorduğunuz soruları ve onlara eklenen görselleri görür ve bunlara cevap verebilir fakat bunu kimin sorduğunu bilmezler. Siz de onların sorularına cevap verebilirsiniz ama onlarda sizin hangi şıkka cevap verdiğinizi ve hatta o soruya cevap verip vermediğinizi bilmezler. Cevaplar toplu sonuçlar halinde gösterilir.

Doğal olarak, eğer sorunun içerisinde, cevapların içerisinde veya eklediğiniz görselde kimliğinizi açık edebilecek detaylar paylaşırsanız soruyu görüntüleyen diğer kullanıcılar kimliğinizi öğrenebilir.

Eğer siz sorularınızın (ücretli abonelik ve veya ücretli sorularda geçerlidir) sadece seçtiğiniz yaş, cinsiyet ve lokasyondaki kullanıcılara gösterilmesini isterseniz, sorduğunuz sorular sadece seçtiğiniz özelliklerdeki kullanıcılara görüntülenir.

·       Hizmet sağlayıcılarımız ve işletme ortaklarımız ile

Hizmetlerimizi yürütmek ve daha iyi hale getirmek için üçüncü şahıslarla çalışırız. Bu üçüncü şahıslar bize çeşitli konularda yardım eder. Bunlar verilerin depolanması ve bakımı, veri analizi, müşteri ilişkileri, pazarlama, reklam, ödeme süreci yönetimi ve güvenlik operasyonlarıdır. Bunlarla sizden almış olduğumuz bilgileri kısmen veya tamamen paylaşırız.

Buna ek olarak, BiSoru’nun reklam performansını arttırmak için reklam konusunda bize yardımcı olan platform ve iş ortaklarıyla bilgilerinizi kimliğiniz belli olmadan paylaşırız.

Tüm hizmet sağlayıcılarımız ve işletme ortaklarımız kimliğinizin gizli kalması hususunda sıkı yükümlülüklere tabidirler. Şunu bilmenizi isteriz ki biz bile kimliğinizi doğrudan ortaya çıkarma konusunda en düşük seviyede bilgiye sahibiz. Bu sebeple sizlerden email, isim, soyad, telefon numarası gibi bilgiler almıyoruz. Sadece biriken paranızı çekmek istediğinizde paranızı yatırabilmek için bir hesap numarası ve ona ait isim ve soyad almak zorunda kalıyoruz.

·       Şirket faaliyet ve yönetim değişimlerinde

Eğer şirketimiz kısmen veya tamamen şu durumlardan biriyle karşılaşırsa bilgilerinizi devredebiliriz: Şirket satışı, birleşmesi, alımı, elden çıkarma, yeniden yapılandırma, reorganizasyon, tasfiye, iflas veya sahiplik yapısı ve şirket kontrolü ile ilgili diğer değişiklikler.

·       Kanunen gerektiğinde

Sizinle ilgili elimizdeki bilgileri zorunlu durumlarda açığa çıkarabiliriz: (i) hukuki bir süreç gerektirdiğinde, örneğin mahkeme kararı, mahkeme çağrısı, arama emri, devlet/kanun yaptırımı ilgili bir soruşturmada veya diğer yasal zorunluluklarda; (ii) bir suçun tespiti ve engellenmesi için gerektiğinde veya (iii) bir kişinin güvenliği için gerektiğinde.

·       Hukuki haklara uymak için

Şu durumlarda bilgilerinizi paylaşabiliriz: (i) eğer süregelen bir davada veya dava olasılığında bilginin açığa çıkması halinde bizim yükümlülüğümüzü hafifletecekse; (ii) eğer bizim hukuki haklılığımızı ve kullanıcılarımızın, işletme ortaklarımızın ve diğer ilgili tarafların hukuki haklılığını korumak için gerekliyse; (iii) sizle olan Hizmet Koşulları gibi anlaşmalarımızı uygulayabilmek için gerekliyse ve (iv) yasa dışı bir eylemi, dolandırıcılık şüphesini veya başka bir haksızlığı araştırmak, engellemek veya başka bir önlem almak için gerekliyse.

7. SINIR ÖTESİ BİLGİ TRANSFERLERİ

Verilerinizi, Türkiye’de ve yurtdışında bulunan sistemlerimizde saklayabilir, ölçüm ve analiz ile reklam ve hedefleme konusunda destek aldığımız hem yerli hem yabancı 3. kişilerle size daha iyi ve daha kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmak için anonim olarak paylaşabiliriz. 

8. HAKLARINIZ

Bizimle paylaştığınız bilgiler hususunda kontrolün sizde olmasını istiyoruz. Bundan dolayı size aşağıdaki hakları sağlıyoruz:

  • BiSoru İçerisinden Değiştirebileceğiniz Bilgiler BiSoru üzerinden diğer kullanıcılara soru sorduğunuzda eğer soruyu kaldırmak isterseniz Sorularım listesinden sorunuzu iptal edebilirsiniz. Bu durum da sorduğunuz soru ve içerdiği görsel diğer kullanıcılara daha fazla gösterilmez. Fakat soru bizim sistemimizde güvenlik ve yasal gerekçeler sebebiyle tutulmaya devam eder. Eğer bu konu hakkında daha fazla bilgi alma isterseniz info@bisoru.app adresine email atabilirsiniz
  • Cihaz İzinleri. Mobil cihazlarda, cihazdaki bazı bilgilere erişim ve bildirim özelliklerinin kullanımı için izin alınması gerekir. Örneğin BiSoru’da sorulara görsel ekleyebilmeniz için uygulamaya kameranıza ve fotoğraf albümlerine erişim için izin vermeniz gerekir. Aynı şekilde size daha uygun soruları çıkarabilmemiz için lokasyonunuzu almamız gerekebilir, bunu için de cihazınıdan lokasyon servislerine erişim için izin almamız gerekebilir. Buna ek olarak size çeşitli durumlarda size bildirim yollayabilmemiz için cihazınızdan BiSoru’ya bildirim yollama izni vermeniz gerekir. Tüm bu izinleri cihazınızın ayarlarından yönetebilirsiniz ve bazı izinleri bize vermeme hakkına sahipsiniz. Doğal olarak, eğer bahsi geçen bu izinlerin bazılarına veya tamamına onay vermezseniz, o izinlerin gerektirdiği bazı özelliklerden faydalanamazsınız.
  • Hesabı Silme ve Hesabın Taşınması. Sizden kişisel bilgiler almamaya özen göstersek de hesabınızın geçmişinin silinmesini veya bilgilerinizin farklı bir cihaza taşınmasını isteyebilirsiniz. Bu durumda bize hesabınızın bulunduğu cihazınız üzerinden BiSoru uygulamasını açıp “Bize Ulaşın”’a tıklayarak info@bisoru.app adresine mail yoluyla talebinizi iletmeniz gerekir. Şunu bilmenizi isteriz ki hesabınızı sildiğinizde bu bilgiler sadece sizden silinir. Gerekli durumlarda hukuki yetkililere yardımcı olabilmek adına paylaşılan ve cevaplanan sorular bilgisini sistemimizde tutmaya devam ederiz. Eğer sadece sorduğunuz bir veya daha fazla sorunun diğer kullanıcılardan silinmesini istiyorsanız bunu BiSoru içerisinden kendiniz yapmanız gerekir.

Gizlilik haklarınız hakkında tam bilgiye sahip olmanızı istiyoruz. Bununla ilgili önemli bilgiler şunlar:

  • Kişisel Bilgilerinizi Gözden Geçirme.Kvkk’nın 11. maddesi kapsamında bize başvurarak kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme, kvkk’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, düzeltme, silinme ve yok etme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz. Bize hesabınızın bulunduğu cihazınız üzerinden BiSoru uygulamasını açıp “Bize Ulaşın”’a tıklayarak info@bisoru.app adresine mail yoluyla talebinizi iletmeniz gerekir.
  • Bilgilerinizi Güncelleme.Eğer sizinle ilgili tuttuğumuz bilgilerde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız ve güncelleme yapmamızı istiyorsanız, bize hesabınızın bulunduğu cihazınız üzerinden BiSoru uygulamasını açıp “Bize Ulaşın”’a tıklayarak info@bisoru.app adresine mail yoluyla talebinizi iletmeniz gerekir.

Sizin ve diğer kullanıcılarımızın bilgilerinin güvenliği için yukarıda belirtilen talebinizi işleme almadan önce kimliğinizi doğrulamak için size bazı sorular sorabilir ve hesabın size ait olduğuna dair kanıt isteyebiliriz.

  • Uygulamayı Silme Uygulamayı sildiğiniz anda artık cihazınızdaki kamere, fotoğraf albümü, lokasyon servisi ve bildirimler gibi bilgilere erişimimiz kalmaz. Fakat sistemimizde cihazınıza ait kimlik bilgisini (unique identifier) ve ona bağlı olan BiSoru hesabını tutmaya devam ederiz. Eğer uygulamayı aynı cihazda tekrar yüklerseniz, tekrar o cihaza ait hesaptaki geçmiş bilgileri görürsünüz. BiSoru mobil uygulamasını cihazınızdan silmek o cihaza bağlı hesabınızdaki geçmiş bilgi ve işlemlerinizi silmez. 

Şunu bilmenizi isteriz ki, bazı taleplerinizi çeşitli sebeplerden dolayı reddetme hakkımız bulunmaktadır. Örneğin eğer amacınız kanunsuz bir durumda bir delili yok etmekse veya başka bir veya daha fazla kullanıcının gizlilik, ticari, fikri mülkiyet veya kişisel haklarını ihlal edecek bir talepte bulunduysanız bu talebi geri çevirebiliriz. Eğer başka bir kullanıcı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, (örneğin belli bir soruyu soran kişinin bizde bulunan kişisel bilgileri gibi) o kullanıcı da bizimle iletişime geçmek ve yazılı bir şekilde bu bilgilerin sizinle paylaşılmasına izin verdiğini belirtmek zorundadır. Ancak, eğer sorulan bir soruda sizin kişisel haklarınıza dayalı bir kanunsuz veya haksız durum varsa, bu sorunun kaldırılması için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bu durumda sizden kimliğinizi doğrulayan bir kanıt isteyebiliriz. Bu durumda soruyu paylaşan kişinin bilgilerini size verip vermeme durumunun kararı bizde saklıdır. Hayati durumlarda veya hukuki süreçlerde (mahkeme emri gibi) soruyu paylaşan kişiyle ilgili elimizdeki bilgileri verebiliriz.

Son olarak, sizle ilgili tuttuğumuz sizi tanımlayabilecek tek bilginin cihazınızın kimlik numarası ve eğer paylaşırsanız banka hesabınıza ait ad ve soyad bilgisi olduğunu hatırlatmak isteriz. Eğer cihazınız bozulursa veya artık o cihaza erişiminiz yoksa ve bize başka bir cihaz üzerinden uygulamayı indirip eski cihazınızdaki hesabınıza dair taleplerde bulunursanız bunu gerçekleştiremeyebiliriz. Cihazınızı eğer başka birine satacaksanız veya devredecekseniz önce bizden hesabınızdaki bilgilerin silinmesini veya bilgilerinizi başka bir cihaza aktarılmasını talep etmenizi öneririz.

 

9. BİLGİLERİNİZİ NASIL KORUYORUZ

Sizden aldığımız kişisel bilgileri ve uygulama içerisinde yaptığını faaliyetlerin geçmişini kayıt altında tutarken bu bilgleri korumak için özen gösterdiğimizi bilmenizi isteriz. Veri tabanımıza izinsiz giriş yaparak bilgilerinizi açığa çıkarma, değiştirme veya yok etme girişimlerini engellemek için gerekli önemleri alıyoruz. Fakat tüm diğer teknoloji şirketlerinde olduğu gibi, bilgilerinizin güvenliği için gereken birçok önlemi her ne kadar almış olsak da, bilgilerinizin her zaman güvende tutacağımıza ve her tür saldırıdan koruyacağımıza dair söz veremeyiz. Aslında aldığımız en büyük önlem size dair birçok kişisel bilgiyi zaten almıyor oluşumuz. (Örneğin isim, soyad, email, telefon numarası vb bilgileri sizden istemiyoruz)

Biz düzenli olarak sistemimizdeki olası açıkları ve zayıf yanları bulmaya çalışıp, sistemimizi daha güvenli hale getirmeye çalışıyoruz. Bilgi toplama metodlarımızı, veri tabanımızı ve veri işleme yöntemlerimizi gözden geçirip gerekli fiziksel, teknik ve organizasyonel güvenlik adımlarını atıyoruz.

Eğer sizin veya başka bir kullanıcının herhangi bir şekilde BiSoru’daki veri veya kullanıcı haklarının güvenliğini tehdit eden aktivitelerde bulunduğunu tespit edersek veya şüphe duyarsak, bu kişinin hizmetlerimize erişimini uyarı yapmadan engelleyebiliriz. Eğer hesabınızdaki bilgilerin güvende olduğuna dair şüpheleriniz varsa, lütfen info@bisoru.app adresine elektronik posta atarak bize anında bildirin.

Sizin uygulama içerisindeki geçmişinizi ve biriken paranızı sadece siz görebilirsiniz. Bunu “token” (jeton) giriş sistemiyle sağlıyoruz. Her cihaza ait o cihazı tanıyan bir token oluşturuluyor. Her cihaz sadece o cihazdan yapılan aktivite geçmişini görebiliyor ve o cihaza bağlı hesapta biriken parayı görüntüleyip para çekme talebinde bulunabiliyor.

 

10. BİLGİLERİNİZİ NE KADAR SÜRE TUTUYORUZ

Bizde bulunan hesap geçmişinizi ve diğer bilgilerinizi yasal yükümlülükler sebebiyle uygulamayı silseniz dahi sistemimizde tutuyoruz. Eğer hesap geçmişinizin sıfırlanmasını talep ederseniz geçmiş bilgi ve aktiviteleri sistemimizde tutuyoruz fakat size yeni bir hesap oluşturuyoruz. Bilgileri tutma sebebimiz kullanıcıların ve hukuki süreçlerin (örn. mahkeme celbi) geçmişe yönelik bilgi talebinde onlara yardımcı olabilmektir. Ancak, bir hesabın belli bir süre (2 sene) aktif olmadığını tespit edersek o hesabı ve onla alakalı bilgileri silebiliriz. 2 seneden beri aktif olmayan hesaplardaki bilgilere erişim talep eden 3. şahıslara yardımcı olamayabileceğimizin bilinmesini isteriz.

Normalde sizi direk teşhis edebilecek isim, soyad, email telefon numarası gibi bilgileri zaten sizlerden toplamıyoruz. Fakat cihazınıza ait kimlik bilgisi, IP adresi ve para çekmek isterseniz banka IBAN ve hesap adı ve soyadı gibi bilgileri sizden alıyoruz. Uygulamayı silseniz dahi bu bilgileri aktif olmadığınız 2 sene boyunca tutmaya şu sebeplerden dolayı devam ederiz:

  1. Kişisel verilerin korunması kanunu, kvkk, gereği olası bir hukuki durumda yetkililere yardımcı olabilmek için (örneğin birinin uygunsuz bir fotoğrafı paylaşıldı ve bu konuda kişi sorumlunun bulunup cezalandırılması için dava açtı, mahkemeye bu konuda yardımcı olabilmek için);
  2. Mevcut kanunlara (örn. kvkk) uyduğumuzu kanıtlamak için (yetkililer sorduğunda kanunlara uyduğumuzu kanıtlamak için);
  3. Olağan üstü bir durum yaşandığında ve bir kullanıcımız veya bizim hakkımızda ortaya bir iddia veya suçlama atıldığında durumu çözebilmek için
  4. Kendi haklı işletme çıkarlarımızı korumak için (örneğin dolandırıcılık, taciz, tehdit gibi kullanıcılarımızın haklarını ve güvenliğini tehdit eden durumlarda kullanıcılarımızın talebi doğrultusunda onların güvenliğini sağlayacak bilgileri kendileriyle ve yetkililerle paylaşabilmek için. Buna ek olarak, kötü niyetli kişileri tespit edip, onların hesaplarını işaretleyip, bir daha o hesapların uygulamaya giriş yapmasını engellemek için)

Verilerin korunması ve saklanması konusunda yukarıdaki kurallara ve belirlenen sürelere bağlı kalınmaya çalışılsa da teknik sebepler nedeniyle tüm verilerin belirlenen kısıtlı bir sürede silinmesi için garanti veremeyiz.

11. ÇOCUK Hakları İHLALİ VE KULLANIM İÇİN YAŞ SINIRI

Hizmetlerimiz sadece 18 yaş ve üzeri kullanıcılar içindir. BiSoru 18 yaş altındaki kişilerin kullanımına açık değildir ve tespiti halinde bu kişilerin uygulamaya erişimi engellenir. Biz, isteyerek veya bilerek 18 yaş altındaki kişilere ait bilgileri toplamayız, soru ve içerik paylaşımına izin vermeyiz. Lütfen eğer 18 yaş altında olduğunu düşündüğünüz bir kullanıcı tespit ederseniz bize info@bisoru.app adresine elektronik posta atın. Buna ek olarak, 18 yaş altı başka bir kişiyle direk olarak ilgili soru, içerik veya görsel paylaşırsanız, bunun sorumluluğu tamamen size aittir. Bu durumda yasaları veya kişisel hakları ihlal eden bir paylaşım tespit edildiği anda bu paylaşımın diğer kullanıcılara görüntülenmesi engellenir, paylaşımı yapan kullanıcının uygulamayı bir daha kullanması engellenir ve kullanıcıya ait tüm bilgiler bizim gerek duyduğumuz 3. kişilerle paylaşılabilir.  

12. GİZLİLİK SÖZLEŞMESİNİN DEĞİŞMESİ

Gizlilik sözleşmemizi, size herhangi bir bildirimde bulunmaksızın güncelleyebiliriz. Bu nedenle; gizlilik politikamızı belirli aralıklarla yeniden gözden geçirmenizi öneriyoruz.

 

13. İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

Eğer bu Gizlilik Sözleşmeşi ile ilgili sorularınız varsa bize aşağıdaki yollarla ulaşabilirsiniz:

Email: info@bisoru.app

Posta Adresi:
TUBU ARGE ANONİM ŞİRKETİ

GOSB Teknopark

Kemal Nehrezoğlu Cad.

Hibrid 1 Bina Kuluçka Merkezi No:3

Gebze/Kocaeli, 41480

Türkiye

Gizlilik politikamızdan kaynaklanacak her türlü uyuşmazlığın çözümünde türk hukuku uygulanacak olup; İstanbul merkez mahkemeleri ve icra müdürlükleri yetkilidir.